1900-talets smink.

Det är inte en sak att göra för de flesta kvinnor under dessa decennier. Men bommen började efter 1910, och mellan 1910 och 1929 hade 70% av amerikanska kvinnor smink i sina liv. Du kan skylla på massproduktion och explosionen av tillgänglig reklam, tillsammans med kvinnors önskan att göra sina egna regler i livet, för den enorma ökningen av makeupanvändning.

Sminkhistoria

Från 1910 till 1919 ansågs rouge-rodnad vara en kosmetik för flera verktyg för kvinnor, eftersom den användes i pannan, ansiktet och försiktigt dabbar in i läpparna när det behövs. Det var då, efter första världskriget, att konceptet med varumärkesval och färgval och doftande kosmetika blev en enorm sak för kvinnor. Hollywood, med alla sina glamourdrottningar, sätter verkligen trenden för hur amerikanska kvinnor kan välja och eller använda smink.

Teaterskådespelerskan är känd för att använda mycket kosmetika i ett försök att framhäva karaktärerna som avbildas. En mycket svart kohlsmink användes för att dramatisera ögonen i dagens ögonskugga och mascara. Det tog inte lång tid, nästan 1922, att kvinnor spenderade över en miljard dollar per år på smink och hade över 3000 ansiktspulver att välja mellan och nästan 200 blusar. Ett annat fenomen är att kvinnor på 1930-talet i grund och botten ägde världen att använda smink. Genom historien fick både män och kvinnor socialt använda kosmetika, men efter 1930 ansågs det uppenbarligen vara en feminin produkt.

Historien nära ytan

Under andra världskriget ransonerades nästan varje objekt som man kunde tänka på. En sak som inte ransoneras är dock läppstift. Läppstift ansågs vid den tiden så viktigt för en kvinnas lycka att det fruktade att en nationell depression av kvinnors känslor skulle inträffa om en läppstiftbrist inträffade.

På 1950-talet använde 90% av kvinnorna i USA smink i vardagen. Det har betraktats som för uttryck. Som en kvinnodeklaration och kvinnor vägrar att leva utan den.

Makeupens hela historia är ett mycket, mycket intressant ämne att läsa. Man kan få e-böcker ganska billigt idag och läsa om smink från början i Nordafrika, ända fram till den moderna eran.

Om du är intresserad av smink på proffsnivå, eller bara nyfiken, läs det igenom. Om du gillar kosmetika garanterar jag dig att du inte kommer att bli uttråkad.

About Author


dambise