8 enkla och effektiva smink tips

Makeup är en viktig del av de flesta kvinnors utseende. Kosmetikaindustrin är en marknad på flera miljarder dollar och med goda skäl. Det är ett faktum att kvinnor har använt smink genom historien i ett försök att förbättra sitt utseende och framhäva deras funktioner. Faktum är att innan vi hade MAC-smink brukade Revlon, Cover Girl och alla andra kvinnor sminka sig av allt de kunde hitta, inklusive bärjuice som en rouge och läppfärg och med äggvitor som ett hemlagat ansiktspulver.

Lyckligtvis behöver vi inte längre vara så innovativa och hopplösa, vi har ett oändligt urval av produkter och färger att välja mellan som kan förbättra alla ansiktsdrag. När du väl har valt den perfekta sminken är det dags att hitta de perfekta sminktipsen som hjälper dig att tillämpa din nya smink professionellt.

8 tips för att applicera smink

1. Se till att tvätta och återfukta ditt ansikte innan du sminkar dig. Använd en fuktighetskräm som är avsedd för din hudtyp. Du kommer att vilja se till att lägga fuktighetskräm på dina ögon och läppbalsam på dina läppar också.

2. När du har applicerat din foundation använder du den genomskinliga effektjusteringen för att sätta den på plats.

3.Använd en neutral ögonskugga som bas för hela ögonlocket.

4. För att framhäva dina ögon vill du välja en mellantonfärg. Placera detta i hörnet av ditt öga för extra betoning. Denna nyans ska inte bara se bra ut på din hud utan den ska också se bra ut med dina smycken och kläder.

5. Innan du applicerar eyeliner i dina egna ögon bör du öva så att dina linjer blir rena och raka. Eyeliner ska appliceras efter att du har tagit på dig din ögonskugga.

6. För att göra fransarna tjocka vill du använda en ögonfransrullare. Applicera två lager mascara efter att du har krullat dina ögonfransar. Det är en bra idé att använda vattentät mascara.

7. Dina läppar ska vara konturerade med läppfodret. Se till att du håller fast vid läpparnas naturliga form. Poängen med att använda en läppfodring är att den bara gör dina läppar mer naturliga.

Slutsats

När du har skisserat dina läppar med en läppfodral vill du fylla i dem med ett fuktgivande läppstift. För att hålla läppstiftet på längre vill du se till att det är överföringsbeständigt.

About Author


dambise