Nå ut för att ta hand om dig själv

face care

Feminin energi är mycket “andra” orienterade, men om kvinnor vill komma framåt, måste de bryta det mönstret. För att ta hand om sig själva måste de nå ut och nätverka på ett strategiskt sätt.

Det är alla en del av att balansera sin naturliga energi med en hälsosam dos av maskulin energi och utveckla god genusfysik.

Maskulin energi börjar med att fastställa ett mål. Mål är hur vi växer. De menar att du tar en risk, men det är så du lyckas. Feminin energi är mycket risk averse så det är inte en överraskning att kvinnor inte sätter fler mål. Bara genom att sätta ett mål du utvecklar din maskulina energi.

Konsten att älska sig själv

När du har bestämt de personer som finns på listan måste du bestämma hur ofta du ska nå ut och få kontakt med dem.

Men enligt min erfarenhet är kvinnor bättre på att göra detta för andra än för sig själva. Till exempel, när jag gjorde investerarrelationer på PotashCorp, etablerade jag en lista över vårt företags större aktieägare (de som ägde 100.000 aktier eller mer).

Det var en aggressiv handlingsplan som höll oss ständigt på väg, men det hjälpte oss att hålla kontakten med dem vi var beroende av för kapital. Vi ville växa vårt företag så deras stöd var integrerad för oss att nå vårt mål.

Lägg märke till hur lätt det var för mig att sätta aggressiva mål för mitt företag? (Det är ett exempel på att vara mycket “andra orienterade.”).

Det intressanta är att jag inte längre arbetar på PotashCorp och nu har etablerat min egen talande verksamhet. Har jag fastställt ett mål? En lista över dem som kan hjälpa mig? Har jag satt upp mål för hur ofta jag ska nå ut och få kontakt med dem? Tyvärr, inte. Jag vet bättre men jag gör inte för mig själv exakt vad som gjorde mig framgångsrik på PotashCorp.

Om du är som jag, finns det hopp.

Viktigast av allt, om vi låtsas att vi gör detta för en kund snarare än för oss själva, kommer vi att göra det till en prioritet. Det är ett sätt att “lura” oss själva att göra det.

Att nå ut och strategiskt utveckla ett nätverk är nyckeln till att nå dina mål och ta hand om dig själv. Är du redo att balansera din “andra” med dig själv?

About Author


dambise