Personlig hudvård” är en rutin

oil

Vi vet alla vikten av “personlig hudvård”. Yttrandet om hur-till (för personlig hudvård) skiljer sig från person till person. Vissa människor tror att gå till skönhetssalonger varannan dag är personlig hudvård. Andra tror att personlig hudvård är bara en fråga om att tillämpa lite kräm eller lotion på huden, då och då. Sedan finns det människor som tror att personlig hudvård är en händelse som händer en gång i månaden eller en gång om året. Ytterligare andra upptagen sig med “personlig hudvård” hela tiden.

Hudvårdsrutin till budgetpris

Men personlig hudvård är inte så komplicerat och inte heller är det så dyrt (med tanke på hur fördelaktigt det är). Personlig hudvård följer en rutin eller ett förfarande för att ta hand om behoven hos din hud. Redan innan du börjar med en rutin, måste du bestämma din hud-typ (fet, torr, känslig, normal etc) och välj personliga hudvårdsprodukter som lämpar sig för det (du kanske måste experimentera med några personliga hudvårdsprodukter). Här är en rutin som bör fungera för de flesta människor med normal hud.

Det första på personlig hudvård rutin är “Rengöring”. De tre viktigaste ingredienserna i en rengöring är olja, vatten och ytaktiva ämnen (vätmedel). Olja och ytaktiva ämnen extraherar smuts och olja från huden och vatten spolar sedan ut det, vilket gör din hud ren. Du kanske måste prova ett par rengöringsmedel innan du hittar den som passar dig bäst. Du bör dock alltid använda tvålfria rengöringsmedel. Du bör också använda Luke varmt vatten för rengöring (varmt och kallt vatten, båda, orsaka skador på huden). Se till att du inte överrengör huden och hamnar skadar huden i processen. Det andra på den personliga hudvård rutin är exfoliering. Huden följer en naturlig underhållsprocess där den tar bort de döda cellerna och ersätter dem med nya hudceller. Exfoliering är bara ett sätt att underlätta huden i denna process.

Uppdatera din hudvårdsrutin och slipp torr hy

Döda hudceller kan inte svara på personliga hudvårdsprodukter men konsumerar fortfarande dessa produkter, vilket hindrar dem från att nå de nya hudcellerna. Således ta bort döda hudceller är viktigt för att öka effektiviteten i alla personliga hudvårdsprodukter. Generellt exfoliering sker det strax efter rengöring. Som med alla personliga hudvård förfarande, det är viktigt att du förstår hur mycket peeling du behöver. Exfoliera 4-5 gånger per vecka för fet/normal hud och 1-2 gånger per vecka för torr/känslig hud. Exfoliera ett par gånger mer i varmt och fuktigt väder. Nästa sak på personlig hudvård rutin är moisturizers. Detta är en av de viktigaste sakerna i personlig hudvård. Även personer med fet hud behöver fuktkrämer.

Fuktkrämer inte bara försegla fukten i dina hudceller, men också locka fukt (från luften) när det behövs. Användning av för mycket fuktkräm kan dock täppa till porerna och hamna skadar huden. Mängden fuktkräm som behövs av din hud kommer att bli uppenbar för dig inom en vecka efter att du använder fuktkrämen. Att applicera fuktkrämen är också bäst när huden fortfarande är fuktig. Det sista på personlig hudvård rutin är solskyddsmedel. Många hudkrämer (dag-krämer / fuktkrämer) kommer med UV-skydd – så att du kan få dubbla fördelar av dem. Sådana fuktkrämer rekommenderas för alla dagar (oavsett om det är soligt eller molnigt).

Återigen, experimentera med olika personliga hudvårdsprodukter och även med det belopp du behöver tillämpa. Vad ger dig bästa resultat är det bästa personliga hudvård recept för dig. Men om du har någon form av hud dilemma, är det bäst att konsultera din hudläkare innan du faktiskt börjar använda någon personlig hudvårdsprodukter.

About Author


dambise